Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Żurek

Kuchnia SIMPLY

Żurek Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Wywar z gotowania białej kiełbasy, 2 litry
  • Zakwas na żurek, 300 ml
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Ziele angielskie, 5 sztuk
  • Majeranek, 1 łyżeczka
  • Chrzan surowy, 2 cm kawałek
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wywar przyprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem i chrzanem. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu od momentu wrzenia, aby przeszedł smakiem przypraw. Wlewamy zakwas, po czym znowu zagotowujemy. Trzymamy na małym ogniu około 10 minut od momentu wrzenia. Podajemy z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]